Намаляването на партийната субсидия на един лев узаконява политическият рекет, коментира

...
Намаляването на партийната субсидия на един лев узаконява политическият рекет, коментира
Коментари Харесай

Радан Кънев за субсидиите: Вече може бизнесменът Ахмед Доган да финансира партия ГЕРБ

Намаляването на партийната дотация на един лев узаконява политическият рекет, коментира в утринния блок на БТВ новоизбраният евродепутат от " Демократична България " Радан Кънев.

Според него с намаляването на държавното финансиране на партиите страната ще се върне към най-мрачните времена на връзки сред политиката и бизнеса.

„ Става дума за непосредствено легализиране на феномена политически рекет. Всеки ден получаваме сигнали от бизнеса, че имат проблем, а през днешния ден желаят да бъде открито публично въздействието на едрия бизнес върху властовите структури ”, каза той.

Евродепутатът от " Демократична България "  посочи, че в Европа не съществува американският модел на финансиране на партиите. „ Той има своите големи недъзи и тежки рецензии. Говоренето за американския модел в Европа значи две неща – дълбока политическа неначетеност или предпочитание да се узакони политическата корупция. "

Радан Кънев предвижда, че това решение може да докара до очистване на опозицията, изключително на извънпарламентарнта и новите политически сили.

„ Това е една неприкрита коалиция сред Движение за права и свободи и ГЕРБ. Къде те са публично в коалиция – съвсем на всички места в локалната власт. Какви избори идват – локални. Вървим към официализиране на обединението сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, която символизира обръчите на олигарсите ”, коментира още той.

Според Кънев Ахмед Доган като мажоритарен притежател на „ ТЕЦ-Варна – може да финансира избрана партия. „ Ако Доган финансира ГЕРБ, ще получи по-лесно градоустройствени решения, съгласувания и разрешителни за новото си частно пристанище. Той към този момент получава доста елементарно всички тези съгласувания, той към този момент получава безмълвното единодушие на локалната власт. Моят извод е, че може към този момент предприемачът Ахмед Доган да финансира партия ГЕРБ ”, сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР